Kulturrefugen drivs av Mediaverkstaden Skåne – en kollektivverkstad och förening för professionella kulturarbetare. Kulturrefugen drivs av Mediaverkstaden Skåne och erbjuder projektverkstad, administrativa tjänster och assistentpool åt kultursektorn i ett brett perspektiv. Vi är behjälpliga med administrativa tjänster, projekthandledning och assistentpool.

Vi kan hjälpa dig med administrativa tjänster, som till exempel att fakturera kunder och betala ut arvoden och ersättningar. I assistentpoolen förmedlar vi kontakt med erfarna assistenter, som kan hjälpa till med allt det praktiska i samband utställningar och konstnärligt arbete. Vi kan också hjälpa till med projekthandledning. Att driva ett kulturprojekt – stort eller litet – är inte lätt om man aldrig gjort det förut. Hos oss kan du få precis den hjälp du behöver.

Mediaverkstaden är en ekonomisk förening vars utgångspunkt är att ge fotografer, illustratörer, konstnärer, författare och tidskriftsredaktörer tillgång till utrustning inom digital framställning och bearbetning av bild, video, ljud och trycksaker i egen regi. Mediaverkstaden bildades 2010 när Tidskriftsverkstaden Skåne och Digitala Bildverkstaden slogs ihop. Dessa båda föreningar hade då funnits sedan 1988 respektive 1997.

Vi som arbetar med Kulturrefugen är:
Anders Bräck, verksamhetsansvarig på Mediaverkstaden Skåne, men mångårig erfarenhet av produktion av kulturprojekt samt driver Pequod förlag.

Christel Lundberg, producent på Mediaverkstaden Skåne, med mångårig erfarenhet av produktion av konst- och kulturprojekt.

Mediaverkstaden stöds ekonomiskt av Statens Kulturråd, Region Skåne och Malmö Stad.
http://www.mediaverkstaden.org